25 de jul. 2010

A la TIME OUT

La revista TIME OUT ens ressenya

10 viatges i 1 somni

Text de Meritxell Martí. Il·lustracions de Xavier Salomó. Combel Editorial. A partir de 3 anys. Preu: 20,90 €

Valoració de Time Out:
10 viatges i 1 somni

Hi ha qui somnia viatjar. Però també es pot viatjar en somnis. I en aquest llibre desplegable tridimensional, encara més. Un àlbum de fabricació catalana que fa viatjar els més petits a dins de grans finestrals que s’obren en cadascuna de les sis dobles làmines. Darrere de cada finestra, un viatge, un mitjà de locomoció, des de la bicicleta fins al trineu, perquè cal estar preparats des d’ara per a les nevades.

Una desena de viatges, com un abonament de targeta. La primera descoberta del barri en bicicleta. La visió des de l’aire en ultralleuger de teulades, boscos i valls. La platja i el far costaner des del parapent. L’alta mar i el ball d’onades en vaixell. Una tempesta des de l’avió. Un miratge del desert en tot terreny. Un recorregut en tren per ponts de diable. Una baixada en trineu per una pista de neu. Un vol en helicòpter damunt de gratacels. Una baixada a l’infern del metro, però sense colar-se! I un viatge en coet a la Lluna, ara que ja hi ha sincrotró i que té nom de peça de cap Canaveral.
L’àlbum té en cada finestra un text breu, per a primeríssims parlants, cosa que permet que, amb un bon guia adult, els deu viatges quedin també memoritzats a través de la paraula.

Un llibre artesà amb DO, si tenim en compte que els pop-ups que omplen de mobilitat i desplegables les prestatgeries de les llibreries arriben fets des de països on la mà d’obra és de baix cost, com els viatges d’avui en dia, vaja.

Andreu Sotorra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada